Clinics

Er komt een belangrijk jaar aan voor FC de Heuvelrug. De zaalvoetballers zijn gefuseerd met FCV en daardoor gaat de club met een grotere selectie aan de toekomst werken. Het eerste team speelt in de topklasse, maar de vereniging wil de overige clubteams omhoog helpen om zo zaalvoetbal in Veenendaal nog meer op de kaart te zetten. ,,En daarnaast is een belangrijk doel om dit seizoen nog meer maatschappelijk betrokken te zijn.”

GEEN GESCHIEDENIS
Toch staan presteren en maatschappelijke betrokkenheid bij de vereniging beiden op de eerste plaats, wil coach Hicham Saidi benadrukken: ,,Bij clinics op scholen of bij bijvoorbeeld de Koningsspelen hebben wij gemerkt dat kinderen er voldoening uit halen als wij ons inzetten. Daar willen wij dan ook zeker mee doorgaan; nog zichtbaarder zijn voor de Veenendalers. Ik vind het mooi om te zien dat selectiespelers van ons zelfs verlof nemen om hun steentje hieraan bij te dragen.”

Dat zichtbaar worden is niet alleen nodig bij de kinderen, vindt Saidi. Ook de sportliefhebbers uit de gemeente weten het zaalvoetbal nog niet echt te vinden. ,,Veenendaal heeft geen verleden met zaalvoetbal op topniveau. Je moet het dus echt opbouwen en wij zijn ‘pas’ sinds 2014 bezig met onszelf omhoog te werken. Wij spelen nu in de topklasse en dat is het derde niveau van Nederland. Mensen kunnen hier dus echt leuk zaalvoetbal zien.”

AMBITIE
Doordat het is gefuseerd met FCV kan FC de Heuvelrug beschikken over veel spelers. Zelfs zoveel, dat het tweede team uit gaat komen in de eerste klasse. ,,We zijn aankomend seizoen niet alleen kwalitatief beter geworden, maar ook in de breedte. Hier gaan wij zeker profijt van hebben”, aldus Saidi, die in het kader van professionalisering van de club zijn trainersdiploma heeft gehaald.

,,Vorig jaar hadden wij een overbruggingsjaar”, vervolgt de coach zijn verhaal. ,,Gelukkig zijn we in de topklasse gebleven en nu willen wij omhoog kijken. Een plek bij de eerste vijf is het doel en dan hopen dat je iets tastbaars overhoudt aan het seizoen; een periodetitel. Realistisch? Ja, dat denk ik wel. We hebben ons echt versterkt.”

Om dit doel te bereiken, gaat de club ook vaker trainen en daarnaast krijgt aanstormend talent de kans om op topklasse-niveau te acteren. ,,Ook jonge spelers krijgen de kans. Uiteindelijk doen we het daar ook voor; jonge voetballiefhebbers uit Veenendaal de kans geven. Het is aan hen of zij deze benutten.”