Categorie├źn
nieuws

FCH-Volendam

FC de Heuvelrug wint en nestelt zich in de middenmoot van de Topklasse.

De opdracht voor de jongens vanavond was duidelijk en simpel, winnen! Er moest gewonnen worden om een sprong te maken op de ranglijst en zich in de middenmoot te nestelen.

FC de Heuvelrug begon goed aan de wedstrijd en zette ZVV Volendam vroeg onder druk. Het vroeg druk zetten maakte dat FC de Heuvelrug veelvuldig in balbezit was, echter tot uitgespeelde kansen kwamen de gastheren niet. Halverwege viel dan uiteindelijk toch de verdiende voorsprong. Aanvoerder Anass Lahnine schoot een vrije trap tegen de touwen en gaf zijn team een beetje lucht. De karige 1-0 voorsprong was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging FC de Heuvelrug opzoek naar de 2-0, de gasten uit Volendam beperkte zich vooral tot verdedigen en hoopte op die ene counter. Via Anouar, Jamal en Youssef kreeg FC de Heuvelrug grote kansen om de voorsprong te verdubbelen, het was echter Anass Lahnine die vandaag het vizier op scherp had en de 2-0 liet aantekenen.

De gasten hoopte nog iets te forceren en offerde de keeper op voor een veldspeler, tot grote kansen kwamen ze niet al moest Paul de ploeg een keer wel op de been houden. Uiteindelijk viel de genade klap via Bilal Hakkam. Na een onderschepte pass was de goal leeg en kon hij met een mooie afstandsschot de eindstand bepalen.

“Een prima overwinning, we hebben gedaan wat we moesten doen en dat is winnen. Een verdiende overwinning, we hebben hard gewerkt voor elkaar en de wedstrijd gedomineerd”. Sprak aanvoerder Anass Lahnine na afloop.

FC de Heuvelrug heeft met de overwinning goede zaken gedaan. De volgende wedstrijd van FC de Heuvelrug is op 30 oktober, dan komt koploper Wognum Nicols op bezoek in Veenendaal.