Categorieën
nieuws

Stand van zaken

Een harde maar duidelijke boodschap dat het seizoen per direct ten einde is. Gezien de ontwikkelingen met betrekking tot het corona virus is er op 31 maart 2020, geheel logisch maar wel erg jammer, besloten om het amateur seizoen te beëindigen.

Wat betekent dit voor onze club?
Het eerste elftal zal ook volgend jaar te bewonderen zijn in de Topklasse. Ook het tweede en derde elftal zullen actief blijven in de respectievelijke 1e en 2e klasse.

Tot slot wensen wij iedereen veel gezondheid toe de komende periode. Wij komen hier met zijn allen sterker uit! Denk aan elkaar en houdt je aan de maatregelen.

Tot volgend seizoen ❤️⚽️

Categorieën
nieuws

Seizoen ten einde!

Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus* en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.

Richten op verenigingsleven

Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

“Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is.”

Geen eindstanden

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

“Met ons besluit om de competities niet te hervatten zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Zo hebben we eerder veelvuldig contact gehad met vertegenwoordigers van verenigingen in het land, onze ledenraad en alle belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen kan hebben voor de 3.000 verenigingen.”

Financiële consequenties beperken

Zo is vandaag besloten dat de twee resterende maandelijkse incasso’s van april en mei niet worden uitgevoerd

Derhalve zal de KNVB er alles aan doen om de kosten voor verenigingen zo laag mogelijk te houden, zo ook de betalingen van clubs aan de bond. Zo is vandaag besloten dat de twee resterende maandelijkse incasso’s van april en mei niet worden uitgevoerd. In juni maakt de KNVB de eindafrekening over het seizoen 2019/’20 op. Hierin gaan vanzelfsprekend een aantal kosten beduidend lager uitvallen voor de clubs. Daarnaast geeft de KNVB een restitutie op de reeds in rekening gebrachte wedstrijdgelden. De hoogte van deze restitutie is gebaseerd op het aantal niet gespeelde wedstrijden. Dit is uiteindelijk terug te zien in de eindafrekening.

Met als doel de totale financiële consequenties van deze crisis voor clubs enigszins te beperken, trekt de KNVB ook gezamenlijk op met NOC*NSF en de overheid en maakt zich sterk voor onder meer een noodfonds voor de sport.

* De enige uitzonderingen zijn de competities waarbij men voor een Europees ticket speelt: Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaal en Eredivisie O19.

Categorieën
nieuws

Fusie FCH & ZVC

(Het nieuwe bestuur van links naar rechts: Samir Asaidi, Mourad Marbouh, Arie Struijk, Mohamed Madien en Jeroen van der Zee. Ontbrekend op de foto: Hans van Wamel)

De spreekwoordelijke kogel is door de kerk! FC de Heuvelrug en ZVC Veenendaal hebben na een aantal goede verkennende gesprekken besloten om volgend jaar als één club verder te gaan. Vandaag is onder het genot van een hapje en een drankje bij Argentijns restaurant el-Rancho de fusie officieel beklonken. De fusieclub zal doorgaan als Zaal Voetbal Combinatie Veenendaal.

“Wij zijn zeer verheugd met de fusie. Wij zijn als club zeer ambitieus en streven naar het hoogst haalbare. Om dat te bewerkstelligen slaan we de handen in één. De fusie zal de technische staf meer mogelijkheden bieden en de selecties versterken. Zaal Voetbal Combinatie Veenendaal is een club die toonaangevend wil worden in de regio en daarbuiten.” aldus voorzitter Arie Struijk.

Zaal Voetbal Combinatie Veenendaal zal het nieuwe seizoen aanvangen met minimaal vier teams. Het eerste en tweede elftal zullen nauw met elkaar verbonden zijn.

“Veenendaal is te klein voor twee ambitieuze zaalvoetbal verenigingen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij hier in Veenendaal het zaalvoetbal echt kunnen laten leven. Wij hebben een grote groep goede voetballers in Veenendaal en willen ook met de lokale Veenendaalse jongens zo hoog mogelijk spelen.” aldus vice-voorzitter Mourad Marbouh.

Naast het sportieve aspect streeft de nieuwe fusieclub ernaar om in Veenendaal een toonaangevende maatschappelijke rol te vervullen voor de jeugd. Er zullen toernooien, clinics en open dagen worden georganiseerd om de jeugd te betrekken bij het zaalvoetbal in Veenendaal.

Categorieën
nieuws

Verlies in Wognum

Categorieën
nieuws

FCH juicht

FC de Heuvelrug wint en doorbreekt de negatieve reeks.

Dat de afwezige jongens de afgelopen wedstrijden werden gemist werd vandaag wel duidelijk. Vanavond kon trainer Hicham Saidi beschikken over een representatief elftal. Anouar Tmim keerde terug van een schorsing en ook Jamal, Anass en Youssef waren er weer bij.

Dan de wedstrijd. Het begin was voor de thuisploeg, snel scoren was de boodschap die Hicham Saidi zijn ploeg meegaf. Het was dan ook Jamal Bendadi die na dik 30 seconde de score opende. De thuisploeg creëerde daarna kansen om de score uit te bouwen maar vergat zichzelf te belonen. De bezoekers kwamen voor rust op 1-1.

In de tweede helft zag je vooral twee ploegen die niet wilde verliezen, via Bilal Hakkam kwam FC de Heuvelrug weer op voorsprong. Het was de spelmaker van Golden Stars die zijn ploeg weer langszij bracht. FC de Heuvelrug ging hoog druk zetten en via goed druk zetten kwam FC de Heuvelrug tweemaal tot scoren via de gebroeders Tmim (Anouar en Bilal) 4-2. De wedstrijd leek in de tas maar de gasten wisselde 8 minuten voor tijd de keeper voor een speler.

FC de Heuvelrug hield goed stand. Het lukte de gasten echter toch om de aansluitingstreffer te produceren. Een spannend slot volgde maar achterin stond het goed. De broodnodige punten bleven in Veenendaal!

“Het was vooral een hele spannende wedstrijd. Complimenten voor de jongens hoe ze deze wedstrijd over de streep hebben getrokken” aldus trainer Hicham Saidi.

Ook het tweede elftal, uitkomend in de eerste klasse, wist haar wedstrijd te winnen tegen directe concurrent Kawin (6-5). Het tweede maakt daarmee een sprong op de ranglijst naar de 6e plek.

Categorieën
nieuws

Coach Saidi: geen zorgen

(Bron: JvdV)

Categorieën
nieuws

Benbouker naar ZVC

VEENENDAAL Met oog op de promotie hebben de zaalvoetballers van ZVC Veenendaal zich versterkt met Aslam Benbouker. De twintigjarige is momenteel als voorhoedespeler actief voor Renswoude en speelde eerder voor GVVV en DTS Ede.  

Ook Benbouker is blij met zijn transfer: ,,Op het veld speel ik al met Mo Issaoui en hoorde goede verhalen. Ik vind het leuk nu ook met hem in de zaal te spelen.”

Categorieën
nieuws

AC Kingdom – FCH

Het goede resultaat van vorige week is door FC de Heuvelrug niet doorgetrokken. De zaalvoetballers uit Veenendaal gingen in de hoofdstad met 5-1 onderuit tegen AC Kingdom.

AC Kingdom won overtuigend met vier doelpunten verschil en daardoor gingen de mannen van Hicham Saidi puntloos naar huis.

Categorieën
nieuws

FCH-Wognum Nicols

GEDULDIG FC DE HEUVELRUG LEGT KOPLOPER WOGNUM NICOLS OVER DE KNIE!

Vandaag kwam gedeeld koploper Wognum Nicols op bezoek in Veenendaal. Wognum Nicols is prima aan het nieuwe seizoen begonnen, de eerste vijf wedstrijden werden gewonnen en de laatste wedstrijd ging verloren. FC de Heuvelrug begon wisselvallig aan het seizoen maar begint steeds beter haar draai te vinden.

Wognum Nicols had een bekend strijdplan, ingraven en hopen op dat ene omschakel moment. Het is bijna een bekend fenomeen voor Hicham Saidi en zijn mannen, een tegenstander die zich ingraaft en hoopt op een snelle counter.

FC de Heuvelrug had de bal en moest het spel maken, dat deden de heren ook. Geduldig werd er gezocht naar een gaatje in de stugge defensie van Wognum Nicols, dat gaatje werd ook gevonden en het was Anouar Tmim die met een heerlijke individuele actie zorgde voor de voorsprong en tevens de ruststand.

Het waren echter de gasten die vlak na rust langszij wisten te komen via een vrije trap.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, FCH had de bal en de verdediging van Wognum stond compact. Het was echter Anouar Tmim die zijn ploeg weer aan een voorsprong hielp.
Ook nu lukte het FC de Heuvelrug niet om de voorsprong vast te houden wat resulteerde in een 2-2 tussenstand.

De wedstrijd liep op zijn eind en het leek er lang op dat FCH een punt zou overhouden aan de wedstrijd, echter kregen de gastheren loon na werken. Via Mustapha Saidi, die in de laatste minuut twee keer scoorde, pakt FCH verdient de volle buit.

“Een heerlijke overwinning, echt een compliment aan het collectief. Het stond goed vandaag en de werklust was ruimschoots aanwezig. Al met al een verdiende overwinning!” aldus coach Hicham Saidi.

Categorieën
nieuws

FCH-Volendam

FC de Heuvelrug wint en nestelt zich in de middenmoot van de Topklasse.

De opdracht voor de jongens vanavond was duidelijk en simpel, winnen! Er moest gewonnen worden om een sprong te maken op de ranglijst en zich in de middenmoot te nestelen.

FC de Heuvelrug begon goed aan de wedstrijd en zette ZVV Volendam vroeg onder druk. Het vroeg druk zetten maakte dat FC de Heuvelrug veelvuldig in balbezit was, echter tot uitgespeelde kansen kwamen de gastheren niet. Halverwege viel dan uiteindelijk toch de verdiende voorsprong. Aanvoerder Anass Lahnine schoot een vrije trap tegen de touwen en gaf zijn team een beetje lucht. De karige 1-0 voorsprong was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging FC de Heuvelrug opzoek naar de 2-0, de gasten uit Volendam beperkte zich vooral tot verdedigen en hoopte op die ene counter. Via Anouar, Jamal en Youssef kreeg FC de Heuvelrug grote kansen om de voorsprong te verdubbelen, het was echter Anass Lahnine die vandaag het vizier op scherp had en de 2-0 liet aantekenen.

De gasten hoopte nog iets te forceren en offerde de keeper op voor een veldspeler, tot grote kansen kwamen ze niet al moest Paul de ploeg een keer wel op de been houden. Uiteindelijk viel de genade klap via Bilal Hakkam. Na een onderschepte pass was de goal leeg en kon hij met een mooie afstandsschot de eindstand bepalen.

“Een prima overwinning, we hebben gedaan wat we moesten doen en dat is winnen. Een verdiende overwinning, we hebben hard gewerkt voor elkaar en de wedstrijd gedomineerd”. Sprak aanvoerder Anass Lahnine na afloop.

FC de Heuvelrug heeft met de overwinning goede zaken gedaan. De volgende wedstrijd van FC de Heuvelrug is op 30 oktober, dan komt koploper Wognum Nicols op bezoek in Veenendaal.