Categorieën
nieuws

Welkom Joost!

Na het spelersnieuws van vorige week zit ZVC niet stil. Na Tim van de Weerdhof is nu ook Joost van Dam vastgelegd. Bestuurslid Mourad Marbouh: “ Arie Struijk had al wat meer gesprekken gehad met Joost, sinds hij vernomen had dat Joost aan iets nieuws toe was. Toen het bekend werd dat Joost zou stoppen bij ZVV Ede, hoefden we niet lang na te denken. Joost heeft ervaring op het niveau waar wij zo snel mogelijk heen willen, is een scorende speler en een goede jongen in de groep. Een echte aanwinst voor ons.”
Naast spelen bij ZVC gaat Joost op het veld spelen bij DFS. Die ploeg heeft aangegeven lager te gaan voetballen en staat het zaalvoetbal ook niet in de weg. Over zijn doelstelling is ook Joost duidelijk. “Ik heb fantastische jaren gehad bij ZVV met drie promoties achtereen, maar merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Die promoties waren geweldig. In de gesprekken met Arie ( Struijk) merkte ik dat ZVC een vereniging is met ambitie en mogelijkheden. Daar raakte ik enthousiast van en na de fusie met de Heuvelrug is er een grote selectie. Dat houd je ook scherp. Ik verwacht veel van komend seizoen.”
Het is duidelijk waar ZVC heen wil en dit is weer een stap in die richting. Hopelijk gaan we het in september zien, na deze competitieloze maanden.

Categorieën
nieuws

Teammanager ZVC

Naast nieuws op het spelersfront ook nieuws in de staf van ZVC. Komend seizoen laat ZVC niets aan het toeval over om de volgende stap te maken. Door de fusie met de Heuvelrug speelt ZVC 1 komend seizoen in de topklasse, maar dat is nog niet het einddoel. Voorzitter Arie Struijk: “Door de fusie hebben wij een brede selectie gekregen, waarmee we denken ook de stap naar de eerste divisie te kunnen maken op korte termijn. We hebben goed geanalyseerd wat we hiervoor nodig hebben en zijn uitgekomen bij Patrick Plantagie.”
Patrick zal de rol gaan vervullen van teammanager. Die rol heeft hij de laatste jaren vervuld bij ZVV Ede. Patrick heeft zich gespecialiseerd in het analyseren van de tegenstander. Iets waar ZVC nog stappen kan maken.

Patrick: ”Na fantastische jaren bij ZVV Ede, waar ik ze voor wil bedanken, merkte ik dat ik aan een nieuwe uitdaging toe was. In de gesprekken met ZVC voelde ik gelijk een klik. We hadden dezelfde doelstelling en wil om dit te bereiken. Onze ambities sloten naadloos op elkaar aan. Ik denk dat ik door mijn ervaring ZVC kan helpen om net dat stapje te maken. Hoe hoger als je speelt, hoe meer het aankomt op de details. Dat wordt mijn taak.”
ZVC is blij om in Patrick Plantagie een ervaren teammanager gevonden te hebben.

Categorieën
nieuws

Interview Mourad & Arie

https://www.facebook.com/zvcveenendaal/videos/998258894029777/

 

Categorieën
nieuws

Welkom terug Tim!

He’s back
Welkom Tim van de Weerdhof. Na een jaar afwezigheid doordat er bij SDVB niet gezaalvoetbald mocht worden, mag Tim nu door zijn keuze voor de Merino’s de zaal weer in. Hier zal hij de strijd aangaan met Max Kok, Henry Davelaar en Tommy Loen om een plek onder de lat bij ZVC 1. Veel succes Tim.

Categorieën
nieuws

Stand van zaken

Een harde maar duidelijke boodschap dat het seizoen per direct ten einde is. Gezien de ontwikkelingen met betrekking tot het corona virus is er op 31 maart 2020, geheel logisch maar wel erg jammer, besloten om het amateur seizoen te beëindigen.

Wat betekent dit voor onze club?
Het eerste elftal zal ook volgend jaar te bewonderen zijn in de Topklasse. Ook het tweede en derde elftal zullen actief blijven in de respectievelijke 1e en 2e klasse.

Tot slot wensen wij iedereen veel gezondheid toe de komende periode. Wij komen hier met zijn allen sterker uit! Denk aan elkaar en houdt je aan de maatregelen.

Tot volgend seizoen ❤️⚽️

Categorieën
nieuws

Seizoen ten einde!

Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus* en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.

Richten op verenigingsleven

Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.”

“Voetbal is voor ons belangrijk maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is.”

Geen eindstanden

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken.

“Met ons besluit om de competities niet te hervatten zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Zo hebben we eerder veelvuldig contact gehad met vertegenwoordigers van verenigingen in het land, onze ledenraad en alle belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen kan hebben voor de 3.000 verenigingen.”

Financiële consequenties beperken

Zo is vandaag besloten dat de twee resterende maandelijkse incasso’s van april en mei niet worden uitgevoerd

Derhalve zal de KNVB er alles aan doen om de kosten voor verenigingen zo laag mogelijk te houden, zo ook de betalingen van clubs aan de bond. Zo is vandaag besloten dat de twee resterende maandelijkse incasso’s van april en mei niet worden uitgevoerd. In juni maakt de KNVB de eindafrekening over het seizoen 2019/’20 op. Hierin gaan vanzelfsprekend een aantal kosten beduidend lager uitvallen voor de clubs. Daarnaast geeft de KNVB een restitutie op de reeds in rekening gebrachte wedstrijdgelden. De hoogte van deze restitutie is gebaseerd op het aantal niet gespeelde wedstrijden. Dit is uiteindelijk terug te zien in de eindafrekening.

Met als doel de totale financiële consequenties van deze crisis voor clubs enigszins te beperken, trekt de KNVB ook gezamenlijk op met NOC*NSF en de overheid en maakt zich sterk voor onder meer een noodfonds voor de sport.

* De enige uitzonderingen zijn de competities waarbij men voor een Europees ticket speelt: Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaal en Eredivisie O19.

Categorieën
nieuws

Fusie FCH & ZVC

(Het nieuwe bestuur van links naar rechts: Samir Asaidi, Mourad Marbouh, Arie Struijk, Mohamed Madien en Jeroen van der Zee. Ontbrekend op de foto: Hans van Wamel)

De spreekwoordelijke kogel is door de kerk! FC de Heuvelrug en ZVC Veenendaal hebben na een aantal goede verkennende gesprekken besloten om volgend jaar als één club verder te gaan. Vandaag is onder het genot van een hapje en een drankje bij Argentijns restaurant el-Rancho de fusie officieel beklonken. De fusieclub zal doorgaan als Zaal Voetbal Combinatie Veenendaal.

“Wij zijn zeer verheugd met de fusie. Wij zijn als club zeer ambitieus en streven naar het hoogst haalbare. Om dat te bewerkstelligen slaan we de handen in één. De fusie zal de technische staf meer mogelijkheden bieden en de selecties versterken. Zaal Voetbal Combinatie Veenendaal is een club die toonaangevend wil worden in de regio en daarbuiten.” aldus voorzitter Arie Struijk.

Zaal Voetbal Combinatie Veenendaal zal het nieuwe seizoen aanvangen met minimaal vier teams. Het eerste en tweede elftal zullen nauw met elkaar verbonden zijn.

“Veenendaal is te klein voor twee ambitieuze zaalvoetbal verenigingen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij hier in Veenendaal het zaalvoetbal echt kunnen laten leven. Wij hebben een grote groep goede voetballers in Veenendaal en willen ook met de lokale Veenendaalse jongens zo hoog mogelijk spelen.” aldus vice-voorzitter Mourad Marbouh.

Naast het sportieve aspect streeft de nieuwe fusieclub ernaar om in Veenendaal een toonaangevende maatschappelijke rol te vervullen voor de jeugd. Er zullen toernooien, clinics en open dagen worden georganiseerd om de jeugd te betrekken bij het zaalvoetbal in Veenendaal.

Categorieën
nieuws

Verlies in Wognum

Categorieën
nieuws

FCH juicht

FC de Heuvelrug wint en doorbreekt de negatieve reeks.

Dat de afwezige jongens de afgelopen wedstrijden werden gemist werd vandaag wel duidelijk. Vanavond kon trainer Hicham Saidi beschikken over een representatief elftal. Anouar Tmim keerde terug van een schorsing en ook Jamal, Anass en Youssef waren er weer bij.

Dan de wedstrijd. Het begin was voor de thuisploeg, snel scoren was de boodschap die Hicham Saidi zijn ploeg meegaf. Het was dan ook Jamal Bendadi die na dik 30 seconde de score opende. De thuisploeg creëerde daarna kansen om de score uit te bouwen maar vergat zichzelf te belonen. De bezoekers kwamen voor rust op 1-1.

In de tweede helft zag je vooral twee ploegen die niet wilde verliezen, via Bilal Hakkam kwam FC de Heuvelrug weer op voorsprong. Het was de spelmaker van Golden Stars die zijn ploeg weer langszij bracht. FC de Heuvelrug ging hoog druk zetten en via goed druk zetten kwam FC de Heuvelrug tweemaal tot scoren via de gebroeders Tmim (Anouar en Bilal) 4-2. De wedstrijd leek in de tas maar de gasten wisselde 8 minuten voor tijd de keeper voor een speler.

FC de Heuvelrug hield goed stand. Het lukte de gasten echter toch om de aansluitingstreffer te produceren. Een spannend slot volgde maar achterin stond het goed. De broodnodige punten bleven in Veenendaal!

“Het was vooral een hele spannende wedstrijd. Complimenten voor de jongens hoe ze deze wedstrijd over de streep hebben getrokken” aldus trainer Hicham Saidi.

Ook het tweede elftal, uitkomend in de eerste klasse, wist haar wedstrijd te winnen tegen directe concurrent Kawin (6-5). Het tweede maakt daarmee een sprong op de ranglijst naar de 6e plek.

Categorieën
nieuws

Coach Saidi: geen zorgen

(Bron: JvdV)